Den populära sporten hockey  

Gällande sporten hockey så finns denna i en del olika former. Här handlar det i grunden om ishockey och landhockey, där det då kommer att vara ishockey som har blivit den som fått den stora populariteten. Varför det är så beror många gånger på sportens tuffa stil och allt det som snabbt händer i denna sport. Om du jämför ishockey med fotboll, så kommer detta snabbt att visa på att de som gillar fotboll många gånger är det som också gillar ishockey, medan de som gillar ishockey inte alls tycker att det händer något inom fotbollen. Det kommer även att finnas mycket information och historia gällande ishockey i Sverige och på det internationella planet.

En annan anledning till varför hockey är så populärt i Sverige kommer garanterat att vara att de svenska spelarna ofta har varit med där det gäller och påvisat riktigt bra resultat. Här handlar det då mycket om en popularitet sHockey fans at stadiumom har skapats av att det finns en patriotisk känsla när stjärnorna representerar Sverige, som gör att det helt enkelt känns bra när de är med och vinner. Helt enkelt så kommer det att vara tuffheten och allt det som händer i hockey som gör denna sport så populär i kombination med att det också har visat sig gå riktigt bra för de svenska ishockeyspelarna.

Efter detta ska det också gås in lite på hockeyns historia, och då började det hela i Sverige med att detta blev något som började spelas under 1920-talet. När det gäller det Svenska Ishockeyförbundet så bildades detta redan i november 1922. Under de första åren då detta var nytt låg ansvaret för svensk ishockey och att föra denna vidare på Svenska Fotbollsförbundet. Idag har detta utökats kraftigt från start och det finns numera 750 idrottsföreningar som är verksamma inom ishockey. Utöver detta finns det över 60000 licensierade spelare och domare, samt också över hundratalet isbanor och över 350 ishallar. Bara detta påvisar alltså att ishockey är något som kom för att stanna och att det sedan gått bra för svensk hockey har bidragit till att detta numera är en folksport.