Hockey – En stor sport i media  

Det kommer i stort sett att finnas två riktigt stora sporter som är det som du finner mest information om i media såsom tv och tidningar. Detta kommer då att vara fotboll och ishockey. Detta Hockey arenamed anledning om att det är två av världens största sporter, som är vitt utbredda över hela världen. Det kommer också i Sverige att vara av den anledningen, när det gäller ishockey i synnerhet, att det har gått riktigt bra inom dessa sporter. Detta betyder att när du söker information och vill ha något att läsa inom dessa sporter kommer det aldrig att vara något som kan gå dig förbi.

Några av de bästa media som finns för att läsa om vad som händer inom svensk ishockey är Aftonbladet Sport och Expressen Sport, som båda har separata bilagor vilka tar upp allt som händer i sportvärlden. detta kommer då att vara om du är den som vill ta del av nyheterna i formen av en tidning. Är du den moderna läsaren och användaren av Internet så kommer du att vara den som väljer detta media för att finna din information. Utöver detta kommer du alltid att finna både massor av matcher när detta går av stapeln, samt även de nyhetsprogram på tv som upptar information om sport och ishockey.

Varför ishockey är en så stor sport i media är enkelt att förstå. Här har det under nästan alla år gått bra för Sverige. När detta händer skapas alltid ett större intresse vilket då leder till att intresset måste mättas. Det handlar helt enkelt om att tidningar och program måste fyllas med det som läsare och tittare vill ha. det kommer inte att fungera att vara den som ger information som ingen vill läsa eller se. Då blir resultatet precis som med många av de amerikanska tv-serierna. Det kommer helt enkelt att läggas ned. Om en sporttidning eller ett sportprogram visar ishockey finns det dock inte något som tyder på att detta skulle läggas ned eller tas bort då sporten fortsätter vara extremt populär. En stor sport att spela och en stor sport i media.