Hemmaträning för hockeyintresserade

Är du intresserad av hockey, men känner att träningspassen på isen inte räcker till? Kanske vill du komplettera passen med andra sorters träning? Med löparskor, hantlar och en træningsbænk kan du träna hemma och öka både styrka och kondition – något du sedan kan ha nytta av på isen.

Anpassa din träning

Alla har vi olika områden där vi är svagare och behöver lägga mer träningstid. Ibland handlar det om att vissa muskelgrupper behöver bli starkare, ibland om att konditionen behöver förbättras. När du tränar hemma kan du lägga upp din träning så den blir perfekt anpassad efter dina behov och din kropps förutsättningar. Du kan kombinera tid på en træningsbænk med konditionsträning i löparspåret på ett sätt så att du utvecklas. Det leder till att du kan bli en bättre hockeyspelare och nå din fulla potential. Känns det svårt att själv hitta rätt övningar finns det gott om råd på nätet du kan använda dig av. Du kan också välja att vända dig till en PT för att få ett personligt träningsschema.

När det inte går att träna som vanligt

Det finns tillfällen när det inte går att träna som vanligt. Det kan bero på skador eller sjukdomar, eller andra yttre faktorer. Pandemin gjorde att mycket träning fick ställas in på grund av smittorisken. Även i de här lägena kan ett smart upplägg för att få en fungerande träning hemma vara av stor betydelse. Då kan inriktningen på träningen istället handla om rehabilitering och att återfå tidigare styrka, istället för att maximera din förmåga. Men även när det rör rehabilitering kommer du långt med hjälp av en træningsbænk, hantlar och ett par löparskor. För att inte riskera att förvärra en skada kan du vid de här tillfällena ta hjälp av en sjukgymnast som letar upp övningar och skapar ett träningsprogram för just dig, och som kan hjälpa dig att se vilka risker som finns.

För dig som är otränad

Även om du inte är med i något lag utan bara spelar hockey ibland på fritiden och inte satsar på något seriöst sätt, kan träning hemma vara ett bra komplement. Du minskar då risken för skador och kan även må bättre i din vardag. Till exempel kan risken för ryggproblem minska betydligt om du har en vältränad kropp. Är du starkare och har bättre kondition kan du dessutom ta tillvara tiden på hockeyplanen mer när du väl är där. Även om det inte är något du satsar på eller är allvarlig kring kan det vara roligare att känna att kroppen orkar, och att du inte behöver anpassa spelet efter dina begränsningar. Att kunna köra fullt ut och inte bekymra dig för kroppens svagheter kan öka lusten i spelet.