Hockey är kul

Jag kommer aldrig att glömma känslan när min pappa tog med mig på min första hockeymatch. Det var i en liten ishockey lada med bara några fåtal rader av träbänkar som läktare. Det var mycket folk på plats. Kanske ett par tusen eller så. Det var kyligt inne i hallen. Utandningsluften kondenserade till rökmoln. Det var en rolig och spännande känsla att kunna blåsa “rökmoln” inomhus. Doften av varmkorv dök upp lite nu och då. Människor som tjoade och skrek och levde sig in i matchen. Ljudet av de snabba skridskoskären över den blanka isen. Tacklingarna som fick träsargen att skaka. Jag stod och såg hela matchen med ett stort leende över läpparna. Det var verkligen en lyckokänsla.

Ungdomar och framtiden

Idag står tusentals unga pojkar och flickor på samma sätt runt om i vårt avlånga land och inte bara tittar på ishockey utan tar också aktivt del i att utöva denna snabba härliga sport. Genom Svenska hockeyförbundet kan man hitta en klubb eller förening som ligger nära den egna boendeorten. Intresset är stort för att vara med i denna fartfyllda idrott. Kanske är det just du eller dina barn som är nästa Peter Forsberg eller Mats Sundin? Eller varför inte Kim Martin?

Svensk ishockey har en lång och fin tradition av några få talangfulla spelare som blir så skickliga att de kan gå till världens bästa liga i NHL och där få mäta sig med de bästa. Vi har ju till och med många svenskar som är invalda i hockeyns Hall of Fame där borta på andra sidan Atlanten.

Alla behövs

Även om du inte har möjlighet av en eller annan anledning att själv aktivt spela så behöver sporten alltid hjälp med organisatoriska saker. Har du gått en ledarskapsutbildning stockholm eller på annat sätt har erfarenhet av att stötta idrotten så är du välkommen att höra av dig till oss. Det finns alltid uppgifter som behöver utföras av villiga händer.

Idrotten för människor samman brukar man ofta säga. Det stämmer verkligen. När man går in i en ishall idag och ser hur unga knattar lirar hockey kan man inte annat än att glädjas. De skrinnar på som bara den och ibland drattar de på ändan men reser sig lika snabbt upp igen och fortsätter som om ingenting har hänt. Går man in i samma hall en annan kväll i veckan så kanske man får syn på “old boys” gänget som lirar. Det kanske går lite långsammare och lederna är lite stelare efter ett avslutat träningspass men jublet när den lilla gummitrissan flyger in i mål är lika glatt och starkt som förr. Svetten ångar från pannorna på dem som älskar denna form av motion och ser det som ett sätt att hålla sig sund och vid god vigör. Har du inte provat på sporten tidigare så är det kanske dags nu!