Skridskor för ishockey

Hockey är en sport som kan tränas åreet runt, så länge du har tillgång till en ishall. När den svenska hockeysäsongen är över på vårkanten så pågår kampen om vem som ska vinna Stanley Cup i Nordamerika fortfarande. Under 2018 så vann Tre Kronor världsmästerskapet i ishockey för andra året i rad en en fartfylld final mot Schweiz i Royal Arena i Köpenhamn. När säsongen är slut så är det viktigt att spelare oavsett nivå tar hand om sin kropp. Detta är av yttersta prioritet så att man kan komma tillbaka utvilad och taggad till nästa säsong. Många hockeyspelare får skador och en av de vanligaste är fotskador.

Efter en lång säsong i kalla ishallar och hårt snörade skridskor så tar fötterna oerhört mycket stryk. Svett i kombination med kyla gör att dina fötter kan kännas torra och sprickor uppstår ofta. Dessa kan vara svårläkta och kan göra att du missar dyrbar tid av din försäsong. Så för att undvika att du uteblir från träningar under sommaren så bör du ta hand om fossingarna med footmender. Det är en produkt som kan lösa upp hård hud, hjälpa till att läka hudsprickor och den mjukar även upp torr hud på dina fötter!

En hockeymatch sedd från bänken

En bra försäsong under sommaren är förutsättningen som gör att du orkar med en lång och hård säsong under vintern. All tid är värdefull och missar du försäsongen på grund av att dina fötter har strulat så kan det vara så att dina lagkamrater som du konkurrerar med dig om platsen i förstakedjan petar ner dig till en plats på bänken.

Ta hand om dina fötter!

Du gör dig själv en tjänst om du förbereder dig väl för nästa säsong. Genom att du tar hand om din kropp under viloperioden och bygger upp en stark kropp inför den följande säsongen så kommer du att vara starkare och mer redo än dina motståndare. Alla vet att ishockey är en tuff sport och den som orkar åka mest skridskor vinner flest matcher. Därför är det också viktigt att ta hand om alla krämpor och åkommor som du dragit på dig under förra säsongen så att du är redo för nästa!

Ett par konståkningsskridskor

Det är även viktigt att göra något annat under försäsongen än att just spela hockey. Fortsätta att träna hårt och pressa din kropp till det yttersta, men kom även ihåg att vila och återhämtning är minst lika viktigt för att du ska må bra och behålla motivationen för nästa säsong.

För att hålla dina fötter i trim och för att vänja dem vid att vara i en skridsko kan du åka inlines för att träna dina benmuskler som du även använder när du åker skridskor på is. skridskor kan användas till mycket mer än hockey. Det finns så klart fler sporter än hockey som utövas med skridskor på, men de vanligaste är förmodligen konståkning och långfärdsåkning på sjöar. Den senaste sporten där utövarna har skridskor på sig kallas för Downhill Ice Cross där utövarna åker utför på en bana av is och där först i mål av fyra deltagare vinner.