Bygg en egen hockyrink

Många hockeyälskares dröm är att kunna bygga en egen hockeyrink i sin trädgård. Att bara snöra på sig sina skridskor och ta ett kliv ut ur huset för att åka på sin egenspolade is är en speciell känsla. Detta är ett projekt som passar den händige precis lika bra som den med mindre byggvane. Med rätt material kommer det att bli ett snyggt och gediget bygge. Så bli inte förvånad om grannarna ringer på dörrklockan för att få ta sig en åktur. En egen hockeyrink passar lika bra till barn som vuxna och kommer ge många timmars glädje.

Spola din egen is

Den viktigaste punkten i bygget är givetvis isen. För att få en bra is utomhus krävs det att väderförhållandena är goda. En felaktig uppfattning är att det måste vara många minusgrader för att isen skall frysa men det räcker att temperaturen ligger runt 0. Spola sedan i flera omgångar och inte allt på en gång för att få en så jämn och fin is som möjligt. En viktig punkt som många glömmer är att hålla isen relativt skyddad från vind då vinden sliter betydligt mer än vad man tror. Med tålamod och lite kreativitet blir det en rolig utmaning att Bygga en egen hockeyrink.

Såhär håller du isen i gott skick

När isen har använts ett tag och det blivit lite snöhögar här och var är det enkelt att få den som ny. Det som behövs är en skyffel av något slag för att forsla bort allt som ligger på isen för att sedan lägga ett nytt lager vatten. Det gör att isen blir precis lika blank som när den första spolningen gjordes. Att bygga sin egen hockeyrink behöver inte vara en dyr historia, På Byggmax.se finns allt du behöver till ett förmånligt pris. Där kan du även få tips och råd om vilka material som passar bäst till bygget. Lycka till!