Poängkungen Per-Åge Skröder

Per-Åge Skröder är ett stort men ovanligt namn inom hockeyn. Ovanligt på det viset att det är norskt. Norrmännen verkar föredra tighta skiddresser istället för ett att bli tacklad under ett lager av skydd. Inte sedan Espen “Schampo” Kuntsens dagar har en norsk ishockeyspelare gjort en sådan succé i Sverige. Per-Åge Skröder förknippas mest med Modo men han har spelat i flera andra lag i den svenska hockeyligan.

Per-Åge Skröders hockeykarriär

Sina först skär gjorde Per-Åge så klart i Norge. Hans moderklubb är Sparta Sarpsborg efter staden Sarpsborg där han föddes. Sin debut i Sverige gjorde han i Västra Frölunda under säsongen 98/99. Därefter blev det Linköping och HV71 där stannade han i fem år. Innan han kom till MODO hann han även med en säsong i Södertälje. Sedan 2006 har han dock varit en sann modoit och hans hjärta har klappat för det ångermanländska laget. Ett av klubbens stora namn tillsammans med Forsberg, Sedin, Näslund och Sundström. 2017 meddelades det dock att han nu lägger skridskorna på hyllan för gott.

En ny generation

Per-Åge har ett imponerande register i Sverige. Han har spelat 856 SHL-matcher som resulterat i 513 poäng. Det ger honom en sjätteplacering av alla spelare genom tiderna. Modos spelare verkar vara klubben trogen och deras ungdomssektion förser dem ständigt med nya lovande talanger. Hockey är en dyr sport och som förälder handlar det om tusentals kronor varje säsong. Modo satsar på sina unga spelare och elitspelare men huvudsponsorn är alltid föräldrarna och det finns flera exempel på föräldrar som tagit snabblån för att sponsra barnens hockeyläger och utrustning. Nu är bara frågan, vem axlar Skröders roll?